Doula

Nå er jeg under opplæring som Doula. Vet du ikke hva Doula er. Det er en som hjelper deg gjennom ting du syns er vanskelig. Som f.eks en fødsel. En Doula vil da hjelpe deg så du får en god og smertefri fødsel. På skolen lærer vi om naturlige smertelindringer og gode fødestillinger. Det tar jeg med meg i fødselen. Jeg har jo vært barnepleier, så jeg har vært med på fødsler før, så det er ikke overveldende for meg. Jeg gledet meg til å få være med på første fødsel som Doula. Det er ikke bare det vi lærer på skolen. Vi lærer også gravidmassasje, som man kan tilby i svangerskapet, men også bruke under fødselen. Vi lærer også å hjelpe mor i barseltiden, som barseldoula. Da kan man også tilby barselmassasje, ammeveiledning og praktisk hjelp, så mor kan konsentrere seg om barnet. Vi lærer også å holde fødselsforberedende kurs. Doulaskolen er i Oslo og i Bergen. Jeg som er veldig opptatt av svangerskap, fødsel og barseltid, syns denne skolen er midt i blinken for meg.

Skolen varer i 2 år, men man kan praktisere det man har lært ganske fort. Når det gjelder gravidmassasje, er det et krav at man skal praktisere 50 massasjer mens man går på skolen. Så da er det bare å sette i gang. Det å få et oppdrag som fødselsdoula, er også greit å begynne med ganske fort. Hvis du er interessert i å prøve deg som Doula, kan du først prøve å se på et seminar først. Du må prøve det først, før du bestemmer deg for om dette er noe for deg.

https://system.easypractice.net/book/unni-kaarmo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: