Hvorfor jeg ikke er barnepleier lenger.

Jeg er i utgangspunktet hjelpepleier, men i 1999 tok jeg videreutdanning som spebarn og barselpleier. Rett etter utdannelsen fikk jeg jobb som barnepleier. Jeg jobbet som barnepleier i 15 år. Det var min drømmejobb og kremjobb. Jeg elsket jobben og sa alltid ja til ekstravakter.

En dag fikk jeg plutselig symptomer på noe som minnet om psykiatrisk sykdom. Jeg ble fort lagt inn på psykiatrisk avdeling. Jeg fikk en diagnose. Det tok lang tid før jeg kom meg ut av dette. Etterhvert følte jeg at jeg var klar for å begynne å arbeide igjen. Behandleren min var enig, og ordnet med møte med arbeidsgiveren min om å begynne i arbeid igjen. Arbeidsgiveren min hadde funnet ut av min diagnose, og ville ikke at jeg skulle begynne å arbeide igjen ennå. Vi hadde flere møter, men hver gang ville arbeidsgiveren min utsette at jeg begynte i arbeid igjen.

Til slutt ville hun at jeg skulle si opp jobben min. Det ville ikke jeg, og jeg tok kontakt med fagforbundet. Hun ordnet et møte med min arbeidsgiver. Resultatet av møtet, ble at hun fra fagforbundet var enig med min arbeidsgiver om at jeg måtte finne meg en ny jobb. Jeg hadde en diagnose som tilsa at jeg ikke kunne jobbe med mennesker. Jeg ble sagt opp, og fikk ingen referanser. Ikke så veldig lenge etter fikk jeg meg jobb som hjelpepleier. Legen min friskmeldte meg til jobb. Hun sa også at jeg selvfølgelig skulle jobbe med det jeg hadde utdannet meg til. Jeg skulle tilbake til helsesektoren.

Nå har jeg jobbet i flere år som hjelpepleier. Det går bra, og jeg klarer fint å jobbe med mennesker. Pengemessig tjener jeg bedre nå enn som barnepleier, så sånn sett blir jeg vel her. Til tross for det, har jeg en stor sorg for at jeg ikke er barnepleier lenger. Det er derfor jeg nå har startet denne bloggen, for da kan jeg dele min kunnskap om barseltid med deg, og min kunnskap om tvillinger.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: