Mine tvillinger

Jeg tenkte jeg ville dele historie og bilde av mine tvillinger den dag i dag. De er født i år 2000, så de er 20 år i dag, blir 21 i løpet av året. Sønnen min er i dag lærling. Han skal bli billakkerer. Han venter nå bare på fagprøven, da han har vært lærling i 2 år. Datteren min skal nå studere økonomi og ledelse i Bø i 3 år. Hun begynner nå til høsten.

Tvillingene er veldig tette. De passer på hverandre. Jeg har jo erfaring med tvillinger, både som søsken og egne tvillinger. Mine søsken var og er også veldig nære. Da vi var yngre, og kranglet, var det alltid de to mot meg. En gang kom min bror til meg etter at vi hadde kranglet. Han sa da at han egentlig var enig med meg, men han måtte holde med søsteren sin, hun var tross alt tvillingsøsteren hans. Mine tvillinger passer også på hverandre. En gang sønnen min hadde funnet et blad man kunne putte på nesa. En annen gutt tok bladet fra han og satte på sin egen nese. Da kom tvillingsøsteren løpende i full fart fra et annet sted i skolegården. Hun plukket bladet vekk fra nesa til den andre gutten, og plasserte det på nesa til tvillingbroren sin.

Jeg hørte også historier om at hun passet på at han fikk med seg alt han skulle, da de skulle ta skolebussen hjem. Han var litt urolig og fikk ikke med seg alt, men hun ordnet opp.

I dag som unge voksne passer de også på hverandre. Er det noe den ene skal være med på, og den andre ikke har noe annet å gjøre, passer de på at den andre også får være med. Dessuten har de begge glede av hverandres selskap, hvis det ikke er andre tilstede.

Jeg husker at jeg selv ønsket at jeg også hadde en tvillingsøster eller bror, som kunne passe på meg. Jeg er nok ikke alene om å ønske det. Jeg er ihvertfall veldig glad for at mine tvillinger har hverandre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: