Hvordan roe ned barnet

Jeg har jo blitt mormor igjen, og har vært en del hos mitt minste barnebarn. Det har fått meg til å minnes de tidene jeg selv hadde nyfødte barn. De begynte å våkne litt mer opp etter en måneds tid. Da begynte barnet å bli litt urolig og vanskelig å roe ned. Det var spesielt mye uro på kveldene. Jeg husker jeg gikk og gikk med barnet i armene, fram og tilbake i rommet. Da babyen sovnet, la jeg den forsiktig fra meg og tenkte at nå ville det bli rolig en stund, men neida, da våknet hen igjen og begynte å skrike igjen

Vi hadde en gyngestol da vi hadde små barn, der gynget vi mye med de små, og de roet seg så lenge vi gynget. Det var bare om å gjøre å gynge lenge nok, så sovnet de en stund.

Det var ikke alltid at gyngestolen hjalp, da la vi den lille i vogna og gikk på tur, sent på kvelden. Etterhvert tok vi vogna inn å kjørte den over en dørkarm, fram og tilbake. Det pleide å hjelpe

Noen vi kjente tok med seg babyen på kjøretur sent på kvelden. Våre barn sovnet alltid i bilen, så det var også et godt tips.

Den ene datteren min kjøpte en baby gyngestol til sin datter. Det var annerledes enn de vippestolene vi hadde. Da måtte barnet være 3 mnd, og det kunne ikke sitte så lenge av gangen. Denne stolen ligger barnet i og så gynger den frem og tilbake med lyd. Det gjør ingenting om barnet sovner der. Hen kan ligge og sove der. Det var en smart stol.

Det er ikke så lett å roe ned barnet, det er en litt slitsom tid. Heldigvis går det over, det er bare snakk om uker, og så roer ting seg igjen. Barnet kan etterhvert være våken, uten at man må roe det ned.

Til slutt vil jeg si at de basale behovene må selvfølgelig også utprøves. Er barnet sulten? Er det derfor hen skriker? Ammer du, er det bare å legge barnet til brystet. Gir du morsmelkerstatning, må du passe på så du ikke overskrider dagsmengden. Kanskje hen trenger en liten skvett? Er det noe i bleia? Da må bleieskift til.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: