Tvillinger

Som jeg har fortalt før, så har jeg tvillinger. Jeg har en gutt og en jente. Siden jeg hadde tvillinger fikk jeg mange oppdrag med tvillinger. Jeg ble ekspert på tvillinger. Jeg hjalp moren med ammingen. Det som er litt annerledes med å amme tvillinger, er at tvillingene må få produsert dobbelt så mye melk som med en. Så når du ammer tvillinger, ligger jo de på hvert sitt bryst. Da må moren amme dobbelt så lenge som en som ammer ett barn. Når vi sier at ett barn skal die i en halvtime, skal to barn die en time. Sånn kommer melkeproduksjonen opp. Veldig mange tvillinger er født for tidlig og er veldig små. Mange er så små å svake at de må sondemates i begynnelsen. Da får de en sonde ned i magesekken, og så blir de matet på den måten. De bruker for mye energi, som de skal vokse på, ved å die. De tvillingene må være på sykehuset til de kan spise selv. Det finnes eneggede tvillinger, det er en “feil” der egget deler seg i to identiske deler. Det er ikke arvelig. Så finnes det toeggede tvillinger, da er det to egg som blir befruktet. Det er arvelig. Jeg har tvillingsøsken, så jeg er arvelig belastet med tvillinger.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: