Samsoving

Du lurer kanskje på om det er greit at du lar barnet ditt sove sammen med deg og mannen din. Det kalles samsoving. Det har det vært veldig mye diskusjon rundt. Noen syns det er greit å la barnet sove sammen med seg, andre vil helst at barnet skal bli vant med å sove for seg selv så fort som mulig. De er redde for at de skal få problemer med å få barnet til å ligge i egen seng i lang tid fremover. Det er nok en fare med det, men det trenger ikke bli noe problem å få barnet til å sove for seg selv senere. Hvis du velger å samsove med barnet er det noen ting du må være klar over. Du må ikke legge barnet tett inntil deg, under din dyne. Det kan bli for tett og varmt for barnet. Skal du samsove med barnet, må barnet få god plass i senga med egen dyne over seg. Madrassen må ikke være for myk. Det finnes også side crib, som man kan sette ved siden av senga. Da ligger barnet nesten ved siden av deg, men i en egen seng.

En annen ting du må være oppmerksom på hvis du vil samsove med barnet ditt er at du og mannen din hverken røyker, snuser eller at det blir inntatt alkohol. De tre tingene samsvarer ikke med samsoving. Det hjelper heller ikke at det er lenge siden vedkommende har røyket eller snust. Er en av dere en røyker eller snuser, går det ikke an å samsove.

Tenker du at hvis det er mannen din som snuser eller røyker og ikke du, og du tenker at du kan legge deg på sofaen å samsove med ditt barn der, anbefales ikke det heller. Det anbefales ikke å samsove i sofaen om natten, da det kan bli for trangt, og barnet kan rulle ut av sofaen. Barnet kan godt ligge å sove på sofaen om dagen, da har jo du full oversikt.

Så hvis ingen av dere røyker, snuser eller ikke har inntatt alkohol, kan dere samsove med deres barn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: