Livet på barsel

Jeg må fortelle litt om livet på barsel. Det er en fantastisk opplevelse å være der som ansatt. Jeg stortrives som barnepleier. Jeg tror foreldrene på barsel også syns det er en spesiell atmosfære der. Først er du jo på føden, og føder barnet ditt. Etter fødselen er du noen timer på føden, og så kommer du på barsel. Der er det enten fleremannsrom eller familierom. Der jeg jobbet, var det til slutt bare familierom. Det kan være koselig å komme på fleremannsrom, da kan man få kontakt med andre mødre, og dele opplevelsene sine med andre, som har opplevd det samme. Noen holder kontakten senere også. Så er det de som får familierom. Det er jo hyggelig at mor og far får være der sammen og dele opplevelsene. På barsel er det viktig å bruke tiden på å bli litt kjent med den lille, og knytte bånd. Så skal ammingen komme i gang. Det blir brukt mye tid på ammeveiledning og amming. Det er mye som skal skje de få døgnene man er der. Foreldrene skal lære å stelle barnet, og bade det. Det blir tatt hørseltest og blodprøver. Etter to til tre døgn skal alt være på plass, og foreldrene får reise hjem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: