Kremjobben

Jeg vil gjerne fortelle om en dag på jobben for meg. Der jeg jobbet, jobbet det både jordmødre og barnepleiere. Vi rullerer mellom fødeavdelingen og barselavdelingen. Jordmødrene har mest tid på fødeavdelingen, og barnepleierne har mest tid på føden. Den dagen jeg vil fortelle om, var en dag på fødeavdelingen. Min jobb på fødeavdelingen, som barnepleier er å pusle litt rundt før fødselen. Først hilser jeg på de vordende foreldrene, forteller at jeg er barnepleier, og kommer senere, og hjelper til i sluttfasen av fødselen. Jeg varmer opp håndklær til babyen kommer. Når babyen kommer, blir håndklær tullet godt rundt babyen, så den ikke skal bli kald. Babyen kommer jo fra god og varm mage. Så ordner jeg istand navnebånd til babyen.Når fødselen er i sluttfasen kommer jeg inn igjen. Jeg er da jordmors høyre hånd, og henter ting til henne, som hun spør etter. Ellers hjelper jeg litt til sammen med far å hente kalde kluter til mor. Det er ofte godt å få en kald klut i pannen, når det står på som verst. Så er barnet ute. Jobben min da er å hjelpe mor med å legge til barnet, så det får suge melk fra mor. Det som skjer denne dagen, er at mor snur seg mot meg og sier: ” Du har jo Kremjobben, du”

Ja det har jeg virkelig, sa jeg. Jeg storkoser meg i jobben. Jordmor syntes hun hadde kremjobben, men jeg har jo den beste jobben. Ikke noe ansvar, bare å hjelpe til. Dessuten er det jeg som får stelle barnet, og ta alle målinger på barnet etter fødsel. Jeg er ekspert på barseltiden, og det er jo den koselige delen. Så ja jeg har virkelig kremjobben.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: