Barnets første døgn

Når barnet blir født er det veldig våken de to første timene. Da er det viktig at mor å barn får være sammen. Noen ganger blir barnet tatt med ut av fødestua. Kanskje det må få litt hjelp til å få satt i gang pusten. Det kan virke litt dramatisk, og mor og barn får ikke vært sammen med en gang. Det går heldigvis fort, som regel, så mor og barn kommer sammen igjen. Det som er viktig å begynne med når barnet er så våken, er å få barnet til å die. Noen barn er kvalme etter å ha svelget fostervann, så de vil ofte ikke suge med en gang. Da må barnet få tilbud om å få die, hver gang barnet våkner det første døgnet. De som suger med en gang, blir ofte veldig trøtt etter et par timer. Da kan de ofte sove et døgn. Det skal de få lov til. Da kan mor og far også få sove. Da blir de uthvilt til det neste døgn.

Det første døgnet er veldig spesielt, mor og far kan ikke se seg mett på det nyfødte barnet. Det er veldig vanskelig å få sovet da. Man er veldig høyt oppe følelsesmessig. Spesielt mor vil ha problemer med å sove å roe seg ned. Det er helt normalt. Du er da full av adrenalin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: