Badestell

Det er mye som skjer mens du er på sykehuset, og ikke så god tid. Det er egentlig sånn at du kan få hjelp og veiledning til å bade barnet ditt før du drar fra sykehuset, men det er ikke alltid det skjer. Plutselig skal du hjem, og du har ikke blitt vist badestell.

Da vil jeg forklare deg her hva du skal gjøre. Først må du få deg et babybadekar. Jeg syns egentlig de stellebordene med badekar under er veldig greit. Nå har jeg blitt mormor selv, og skulle hjelpe min datter å finne stellebord med badekar. Det fant vi ikke på IKEA eller babyverden, eller noen steder. Vi måtte på Finn.no, for å få tak i det, og da fant vi veldig billige stellebord med badekar. Ned til 100 kroner. Har du plass på badet, går det også an å kjøpe en liten badebalje å sette på benken.

Så fyller du i vann. Vannet må være 37 grader, eller en tanke varmere når du kjenner med albuen. Så senker du barnet forsiktig ned i vannet.Du holder barnet med venstre hånd, og vasker med høyre hånd. Hvis magen ikke kommer helt ned i vannet, kan du ta en lunken klut å legge over magen. Det er ikke farlig at det kommer vann på navlestumpen. De fire første ukene trenger du ikke å bruke noe såpe eller annet i vannet, det holder med vann. Siden finnes det mange babyprodukter både på butikken og på apoteket.

Når du tar barnet opp av vannet, er det viktig å ta håndkle fort rundt barnet, så det ikke blir kald. Så klappetørker du kroppen. Husk å tørke godt i alle hudfolder. Bak ørene, i halsgropen, under armene, i lysken, bak knehasene og mellom tærne.

Navlen er en liten navlestump, som detter av mellom 2 og 14 dager, etter det er det en normal navle. Navlen skal behandles tørt. Det betyr at du ikke skal gjøre noe med det. Du kan tørke den litt med en q- tips etter badet. Før i tiden sa vi at man skulle behandle den med klorheksidin på en q- tips hver dag, men det har vi gått bort i fra. Syns du den blir betent, skal du gå til helsestasjonen med det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: