Amming

Det er ikke til å legge skjul på at det er mye amming på barsel. Det er viktig å komme i gang med ammingen. Vi hjelper og veileder i amming. Når barnet er født, tar det ikke lange tiden før det er klar til å die. Vi legger barnet til rette for å die. Barnet skal selv finne veien til brystet. Det tar litt tid, og vi må legge godt til rette for det. Barnet søker og søker, og klarer å krype fram til brystet, og ta tak. Det er veldig fint å se på. Når barnet skal ta tak i brystknoppen, må det gape høyt, så barnet får kroppen godt opp i ganen. På den måten får barnet sugd melken ut av brystet. Den første melken er råmelk. Den er tjukk og næringsrik. Det er ikke mange dråpene, men det er nok til å begynne med. Når barnet har fått i seg den første råmelken blir det veldig trøtt. Barnet kan sove et døgn etter det. Det gjør ingenting, for barnet har fått i seg den første rå melken. Senere skal barnet spise med tre til fire timers intervaller. Det er bare det første døgnet det ikke gjør noe om det ikke spiser så ofte. Hvis barnet ikke har fått i seg den første rå melken med en gang etter fødselen. Det kan skje, barnet er kanskje kvalm, etter å ha svelget fostervann. Eller mor og barn har blitt adskilt etter fødsel av forskjellige grunner. Da er det viktig at barnet får suge. Da kan ikke barnet sove et døgn. Det må få i seg morsmelk. Da kan det bli litt mas fra oss barnepleierne noen timer. Når barnet har sugd er vi alle fornøyde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: